Friss hírek

Ezüstéremmel tér haza két FC Junior Sport játékosunk a válogatottal

Az FC Junior Sport két válogatott strandlabdarúgója Kínában vett részt a napokban egy nemzetközi felkészülési tornán a magyar válogatott tagjaiként.

A 2017-es nemzeti csapat felkészülési programba először beépített válogatottak tornája Kínában, már tavaly is jó képzésnek bizonyult a magyar válogatott számára. Az előző évben, még a rutinosabb játékosokra épülő csapat első helyen zárt, izgalmas mérkőzéseket játszva Csehország, Chile és Kína ellen.

Az idei szezon indulás sok újdonságot hozott pályán kívül és belül egyaránt. Bruno Malias Mendes, az ötszörös világbajnok brazil szakember, aki az MLSZ szakmai instruktori pozícióját töltötte be az elmúlt években, befejezte magyarországi munkáját. A magyar strandlabdarúgás rengeteget fejlődött a brazil profi nálunk töltött ideje alatt. A pályán belül Ughy Márk együttese jelentősen megfiatalodott és az előző évek U20-as válogatottjára épül, Fekete Viktor csapatkapitány vezérletével.

A kínai megmérettetés 2018-as kiírására négy csapat volt ismét hivatalos, a címvédő magyarok, Csehország, Azerbajdzsán és a házigazdák. A küzdelmek körmérkőzés jelleggel voltak lebonyolítva idén is, amelynek végén a legtöbb pontot szerző csapat nyerte a tornát. A mieink három mérkőzés után a második helyen zártak ifjú csapatukkal.

Az FC Junior Sport két büszkesége, akik törik az utat a feljövő korosztályos strandlabdarúgóink és futsalosaink előtt, Rutai Balázs és Szentes-Bíró Tamás válaszolt néhány kérdésünkre úton hazafele a távol keleti megmérettetésről.

Balázs, hogy érezted magad ebben a megfiatalított válogatottban?

Én úgy gondolom , hogy ez a ‘megfiatalított’ válogatott már évek óta együtt van az U20-as válogatottból kifolyólag is . Szépen, fokozatosan lettünk egyesével beépítve az ‘A ‘ válogatott keretbe és szükség van még egy, két rutinosabb játékosra, gondolok itt Fekete Viktorra. Összességében nagyon jól éreztem magam, de sajnos a második hely volt reális számunkra idén. Bár Azerbajdzsán ellen a 7:3-as vereség túlzó mértékű volt, hiszen nem volt ennyi a két csapat között.

Mondj pár szót szurkolóinknak a szerinted legszebb gólodról Kínában, az elért négy találatod közül!

A legszebb gólom talán Kína ellen született, amikor két másodperc volt vissza a meccsből és kilenc méterről szögből ollóztam egy felsőkapufás gólt a hosszúba.

Szerinted mennyit fejlődött a magyar válogatott támadójátéka a tavalyi Kínai tornához képest?

Én úgy gondolom sok minden nem változott egyenlőre, természetesen vannak mindig új variációk, de mivel közel félév után voltunk homokon, próbáltuk a régi figurákat csinálni. A jövőben biztos lesznek új forgások, védekezések , szöglet koreográfiák, amelyeket majd az edzőtáborokban gyakorolhatunk.

Tomi, neked lehetőséged volt tavaly is részt venni ezen a tornán. Miben változott idén a lebonyolítása, az ellenfelek felkészültsége szerinted?

A torna lebonyolítása nem sokat változott tavalyhoz képest. Idén is négy résztvevő csapat volt és körmérkőzéses rendszerben dőlt el az első hely sorsa. A legnagyobb különbség az volt hogy míg tavaly Chile, idén Azerbajdzsán volt az ellenfelünk Kína és Csehország mellett.

Véleményed szerint sikerült a fiataloknak, az utóbbi évek U20-as válogatott tagjainak fellépni a felnőtt szintre?

Véleményem szerint szépen, folyamatában sikerül fellépni a felnőtt szintre. Minden fiatalnak szüksége van még egy kis időre, tapasztalat és rutin szerzéshez, de jó úton haladunk és reméljük hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Taktikailag szerinted a játék mely részén kell erősödjön csapatunk, hogy ismét A csoportos magyar válogatottnak szurkolhassunk?

Szerintem elsősorban a védekezés az amit fejlesztenünk és pontosítanunk kell. A támadójátékban sok a kreatív játékos, így, talán a gólszerzéssel annyira nincs gondunk, de azért az összetartások során azt sem szabad elhanyagolnunk. Ezen felül szerintem még a koncentráció az amit fontos ha megtanulunk, hiszen egy A ligás csapat ellen egy pillanatra sem lehet kihagyni mert azt gólokkal bünteti meg az ellenfél.

Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltatok és megosztottátok élményeiteket a szegedi strandlabdarugás rajongókkal. Gratulálunk Nektek és a csapat minden tagjának az ezüstéremhez.

Eredmények:

Partnereink

continental.jpg
mlsz.jpg
casablanca.jpg
furgenyuszi.jpg
floridonet.jpg
oliva.jpg

Média partnereink

tv8.jpg
radio88.jpg
sbw.jpg
szegedtv.jpg
szegedma.jpg
delmagyar.jpg

6729 Szeged Szabadkai út 79.

  • Email: info@futsalszeged.hu
  • Telefon: +36 70 375 11 09

Közösségi oldalaink

Nem szeretnél lemaradni?
Kövess minket és értesülj elsőként klubbunk legfrissebb híreiről!

 

facebook
google plus
instagram
youtube logotype
facebook_page_plugin

Search